Hegyi Autósiskola
8500 Pápa,Korvin u. 16-18.
Hegyi Tamás iskolavezető
+36/30/435-3436
MENÜ

Tájékoztató "B" kat. személygépkocsi vezetői tanfolyamról

 

 

A tanfolyamra való felvétel feltételei:

  • betöltött 16 és fél éves életkor
  • alapfokú iskolai végzettség (8 oszt.ált.isk.),a bizonyítvány bemutatása kötelező a hatóságnak
  • egészségi alkalmassági vizsgálat megléte(háziorvosnál vagy egyéb szakrendelésen kérhető)
  • nem lehet a járművezetéstől eltiltva
  • tanulmányi szerződés megkötése(18 év alatt törvényes képviselővel is alá kell íratni)
  • jelentkezési lap kitöltése
  • más kategóriában szerzett vezetői engedély bemutatása

Tantermi Kresz oktatás:

Összesen 28 óra, (közlekedési ismeretek 20 óra, vezetéselmélet 4 óra, műszaki ismeretek 4 óra).

Általában 7 alkalom,(a pontos időpontokat a jelentkezőkkel egyeztetve,közösen határozzuk meg). Az oktatás a Pápa ,Korvin u. 16-18. sz. alatti új, modern, számítógépekkel felszerelt oktatóteremben történik, projektor segítségével.. A Kresz tanulásához minden segédanyagot ingyenesen biztosítunk.                                          

Elméleti vizsga: a 17-ik életkor betöltése előtt 3 hónappal, az elméleti tanfolyam igazolt elvégzése és a vizsgadíj befizetése után történhet.

Elméleti vizsga helye: Pápa Határ u. 28.sz. alatti számítógépes vizsgacentrum, általában keddi napokon.A Kresz tanfolyam indulásától számított 1 éven belül sikeres vizsgát kell teljesíteni, amennyiben ez nem sikerül, akkor új tanfolyamot kell elvégezni.Vizsgázni többször is lehet, a vizsgadíj ismételt befizetésével.Sikeres vizsga esetén 2 éven belül kell a forgalmi vizsgát is teljesíteni.                                               

Gyakorlati oktatás: csak sikeres Kresz vizsga után kezdődhet, amely alapoktatással indul , ahol a járműkezelési feladatok elsajátítása töreténik gyakorlópályán.

 Következik a főoktatás, amelyből  városi vezetésből, országúti vezetésből és éjszakai vezetésből áll. Az oktatás helye Pápa és környéke.A gyakorlati oktatás szakoktató felügyelete mellett, oktatójárművön, minimum 29 órában történik.Természetesen a sikeres vizsga és a biztosabb tudás érdekében a szakoktatóval egyeztetve pótórák tarthatók.Az oktatójárművek modern, jól felszerelt Opel típusú gépkocsik.Oktatók:Hegyi Tamás, Schliszki Balázs,Horváth Miklós

Forgalmi vizsga: helye  Pápa város és környéke,a kötelező óraszám levezetése és a vizsgadíj befizetése után lehet jelentkezni a vizsgára.A vizsga ideje 50 perc, amely idő alatt 2 db manőverezési feladat teljesítése kötelező.                                                    

 A jogosítvány kiadásának feltétele a közúti elsősegélynyújtó vizsga megléte, amelyre az oktatást biztosítjuk,a vizsgát a Magyar Vöröskereszt szervezi.

 Sikeres vizsgák után hatóság 3 munkanap eltelte után elektronikusan átküldi a vizsgaigazolást az okmányirodákba,ahol kezdeményezni lehet a vezetői engedély kiállítását.Az orvosi alkalmassági igazolást és az elsősegély vizsgáról szóló igazolást vinni kell!

 Felügyeleti szervünk:KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság  Közép-dunántúli Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Főosztály  Veszprém Megyei Vizsgaszervezési és Utánképzési Osztály          Veszprém  Kádártai út 33.  06 88 567 850

felnőttképzési engedély száma 01125-2010

 

Jó tanulást sikeres vizsgákat kívánok!

 

 

Hegyi Tamás

iskolavezető

Asztali nézet